LPG Endermologie - effektiv bindvävsmassage

Djupgående bindvävsmassage som minskar celluliter, svullnad och jämnar ut huden

LPG är en djup bindvävsmassage utförd med en patenterad metod som ger kroppen en mekanisk behandling som hjälper till att öka blodcirkulation och lymfcirkulation i kroppen. Detta bidrar till att rensa ut slagg, toxiner och överflödig vätska ut kroppen.

Behandlingen stimulerar kroppens egen produktion av elastin och kollagen samt ger en uppstramande effekt. Många upplever förbättring av områden med celluliter och minskad svullnad i kroppen, vilket ger en kroppsskulpterande effekt.

LPG är därmed också ett bra och icke invasivt alternativ till fettsugning för många patienter som önskar en skonsam lösning som hjälper kroppen att ta hand om fettvävnaden på naturlig väg.

Välkommen att boka tid för en första konsultation idag.

Så kan LPG hjälpa kroppen

Utöver att reducera celluliter och bidra till en bättre effekt vid fettsugning eller coolsculpting (fettfrysning) så kan LPG även hjälpa till att lindra besvär av ärr, fibros, brännskador, ödem, stelhet och värk i muskler och leder, påskynda återhämtning efter träning. 

Många upplever att LPG hjälper på samma sätt som en klassisk massage vid stelhet i nacke, axlar och rygg, men med den ytterligare fördelen att den hjälper kroppen att göra sig av med gifter och slaggprodukter. Genom att massagemetoden ökar den naturliga cirkulationen får kroppen bättre förutsättningar att återhämta sig och motverka att problemen uppstår på nytt.

Kroppsskulptering med LPG

Den vanligaste anledningen till att man väljer LPG som behandlingsmetod är dock att man önskar omforma sin kropp på ett skonsamt men effektivt vis. Genom att riktat behandla exempelvis lår, rumpa och nedre delen av magen kan man hjälpa kroppen att rensa ut överflödig vätska och slaggprodukter i dessa delar så att man får en naturlig uppstramning och en jämnare hud när vävnaden får en chans att slappna av. Kroppsskulptering med LPG kan även utföras i ansiktet, exempelvis för att få en tydligare käklinje eller mer markerade kindben - utan att behöva lägga sig under kniven.

 

LPG som behandling mot celluliter

Den vanligaste orsaken till att celluliter uppstår i kroppen är en kombination av förtätad bindväv och dålig blodcirkulation i kroppen. Celluliter förekommer hos både män och kvinnor, men kvinnor tenderar att oftare ha markanta celluliter som huvudsakligen beror på genetiska och hormonella faktorer. LPG Endermologie är en effektiv behandling mot celluliter, till skillnad från träning och cellulitkrämer som bara brukar ha mycket begränsade och tillfälliga effekter.

Så fungerar LPG

LPG-tekniken baseras på en patenterad metod för bindvävsmassage där en speciellt utformad apparat masserar såväl bindväven som huden och underhudsfettet. Två rullar i huvudet på behandlingsapparaten skapar ett undertryck och suger upp vävnaden i en kammare där den sedan rullas fram och tillbaka. Detta hjälper till att släta ut huden och sätter igång cirkulationen. Styrkan som används justeras av behandlaren utifrån din hudtyp och vävnadens tjocklek. Även hastigheten på rullningen anpassas till dina individuella behov och den yta som behandlas.

LPG-behandlingen öppnar upp lymfkärl och blodkärl i både underhudsfettet och huden. Den hjälper cirkulationen att komma igång och sätter fart på kroppens egen utrensningsprocess. Vätskeansamling, toxiner och slaggprodukter börjar rensas ut ur kroppen. Det är därför viktigt att dricka ordentligt både före och efter behandlingen för att stödja kroppen i processen så att den blir så effektiv som möjligt.

Behandlingen sätter även fart på lipolysen, vilket hjälper fettcellerna att släppa ifrån sig lagrad energi. Detta bidrar till att minska fettcellernas omfång, vilket medför att fettdepåerna i behandlingsstället krymper. Slutresultatet blir att kroppen gör sig av med onödigt slagg, huden stramas upp och cirkulationen förbättras. LPG Lipomassage kan alltså även användas som ett alternativ till fettsugning för patienter som vill undvika ett smärtsamt kirurgiskt ingrepp eller som inte anses vara lämpliga för traditionell fettsugning

Så går en behandling till

Efter att du har fått träffa en av våra konsulter som går igenom vilka områden du önskar behandla och hur lång tid vi tror att behandlingarna kommer att ta så bokas dina första behandlingstider in.

En behandling tar ca 30-60 minuter beroende på vilket område på kroppen som behandlas. Du bör undvika att äta några timmar innan behandlingen om magområdet ska behandlas för att undvika obehag. I övrigt krävs inga särskilda förberedelser. Under behandlingen bär man en bekväm kroppsstrumpa som skyddar huden och hjälper LPG-apparaten att arbeta mer effektivt. 

Du får ligga på en behandlingsbänk eller i en bekväm behandlingsstol medan behandlingen pågår och kan sedan återgå till ditt vanliga arbete eller njuta på hotellet på en av våra behandlingsorter i Turkiet. Vanligtvis rekommenderar vi att man stannar en vecka eller två för att kunna utföra några behandlingar efter varandra där kroppen får tid på sig att rensa ut slaggprodukterna mellan varven.

Viktigt att veta är att celluliterna under en kortare period kan bli tydligare än innan då kroppen rensar ut andra slaggprodukter i närliggande områden. Därför bör man alltid utföra det fulla antal behandlingar som rekommenderas för att kunna se det slutgiltiga resultatet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LPG - Vanliga frågor - FAQ

Vad är LPG?

LPG är en djupverkande mekanisk bindvävsmassage som hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter. Den hjälper dig att få en jämnare och slätare hud samt bidrar till att skulptera kroppen. Behandlingen stimulerar dessutom kroppens egen återhämtning, vilket har gjort den till ett populärt alternativ inom idrott. Man kan också använda LPG för att få fram tydligare kindben och käklinje i ansiktet. Vanligast är dock att man använder LPG-massage för att få bukt med celluliter och fettansamling på kroppen.

Vem kan använda sig av behandlingen?

LPG-behandling kan användas av så gott som alla, men störst resultat syns på dig som har celluliter eller lätt binder vätska i kroppen. 

Är behandlingen smärtsam?

Nej, de flesta brukar tycka att behandlingen är ganska skön. Den känns som en djupgående massagebehandling. Endast personer med mycket känslig bindväv kan uppleva lite obehag, men detta brukar bli bättre efter några behandlingar.

Kommer jag att se resultat direkt?

Ja, de flesta märker direkt en skillnad efter bara en behandling, men riktigt bra resultat brukar synas efter omkring tre till sex behandlingar.

Hur lång tid tar en behandling med LPG?

Det beror förstås på hur stor yta som behandlas, men en behandling av mage och lår brukar ta omkring en halvtimme till en timme.

Behöver jag tänka på något särskilt före och efter behandlingen?

Det är viktigt att dricka ordentligt både före och efter massagen för att hjälpa processen att rensa ut slaggprodukter ur kroppen. I övrigt kan du återgå till vardagen direkt efter din behandling.

Hur länge består resultatet av LPG-behandlingar

Behandlingen ger ett resultat som håller i sig i ett antal månader. Vi brukar rekommendera att man gör en underhållsbehandling någon gång per år efter att din kur med inledande behandlingar är avslutad. Hur ofta är individuellt och din behandlare kan svara på detta när vi ser de första resultaten.

 

LPG - effektiv djupgående bindvävsmassage för kroppsskulptering